Het perfecte tuinontwerp voor uw Droomtuin

Het perfecte tuinontwerp is iets wat niet over een nacht ijs gaat. Een tuin is immers een levend iets; het heeft continue aandacht nodig om het in de vorm te houden die u wenst. Er zijn namelijk oneindig veel mogelijkheden, wilt u bijvoorbeeld strakke lijnen of een meer organisch gevoel? Wilt u natuurlijke materialen gebruiken of toch het liefst een meer industriële look?

Simpel tuinontwerp voor
Een 2D tuinontwerp voor een van onze klanten

Deze vragen zijn slechts een kleine selectie van wat wij dagelijks tegen komen, maar denk bijvoorbeeld ook aan klimaatverandering. Hoe kunnen we er voor zorgen dat uw tuin toekomstbestendig blijft met het veranderende klimaat? Bij Huiskes Hovenier proberen wij al deze vragen samen met u te beantwoorden zodat wij voor uw droomtuin een passend tuinontwerp kunnen maken.

Wij helpen u met het realiseren van een tuinontwerp met het oog op:

  • Toekomst: het klimaat verandert, uw tuin moet met mee kunnen veranderen. Wij helpen u met het bedenken van oplossingen zodat uw tuin er over 20 jaar nog steeds perfect uit ziet
  • Milieu: een groene tuin hoeft niet lelijk te zijn. Samen zoeken we naar oplossingen die uw tuin beter laten inpassen in het ecosysteem terwijl ze
  • Duurzaamheid: het verduurzamen van uw tuin wordt steeds makkelijker en belangrijker. Hierbij kunt u denken aan schuttingen van bamboe, het plaatsen van een regenton, of alle verlichting vervangen door LED alternatieven.
3D Ontwerp Overkapping
Een 3D-ontwerp van een luxe overkapping met schuur, gemaakt voor een van onze klanten.

Tuinontwerpen maken

Een tuintekening maken is een proces waar wij samen met u veel tijd aan zullen besteden. Een goed begin is namelijk maar het halve werk! Een tuinontwerp kan op 2 manieren worden gemaakt: op papier of digitaal. Beiden hebben zo hun voordelen en nadelen:

  • Papier: is sneller klaar en relatief eenvoudiger. Vaak zijn deze schetsen iets grover, maar kunnen snel geleverd worden om een situatie in te kunnen schatten
  • Digitaal: vereist meer voorbereidend werk en is ook arbeidsintensiever om te maken. Het voordeel van een digitaal ontwerp is dat afmetingen preciezer zijn en dat het makkelijker te wijzigen is. Voor onze digitale tekeningen maken wij gebruik van de software van SketchUp.

Tuinontwerp realiseren

Nadat uw tuin is ontworpen is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het correct aanleggen van uw tuin.