Tuinaanleg van uw droomtuin

De eerste stap van het maken uw droomtuin is het ontwerp, maar de belangrijkste stap is natuurlijk de tuinaanleg.

Tijdens het aanleggen komt u er pas echt achter wat de staat is van uw tuin. We kunnen immers niet zien wat er verstopt ligt onder bestaande bestrating. Het kan zijn dat er misschien tijdens de bouw van uw huis een hemelwaterafvoer op een bepaalde plek is geplaatst. Bij Huiskes Hovenier zorgen wij tijdens het aanleggen dat we problemen bespreken met u. Zo kunnen wij samen tot de juiste oplossing komen. Zo garanderen wij dat u jarenlang plezier heeft van uw tuin en dat hij toekomstbestendig is.

Tuinaanleg goed voorbereiden
Een goed voorbereide aanleg zorgt voor een strak resultaat

Dankzij onze ervaring houden wij bij het aanleggen natuurlijk rekening met:

  • Elektriciteit: kabels voor elektriciteit zoals stopcontacten en laagspanning plannen wij altijd van tevoren in. Daarnaast moeten ze wettelijk op een diepte van 60 centimeter liggen, iets wat wij geautomatiseerd kunnen doen.
  • Haaksheid: de huidige trend is om grote tegels te gebruiken. Als in de constructie van uw huis muren niet helemaal haaks zijn kan het zomaar zijn dat u ergens een gat of spleet krijgt terwijl de bestrating perfect recht ligt.
  • Watermanagement & beregening: een goede waterhuishouding is enorm belangrijk. Het op afschot leggen van bestrating tijdens de tuinaanleg voorkomt dat water op plekken ophoopt. Bovendien wordt het zo afgevoerd naar de gewenste plek. In unieke situaties is het soms gewenst om drainage of goten te plaatsen zodat het water opgevangen en/of afgevoerd kan worden. Voor al ons watermanagement werken wij samen met Wildeboer Groep.
  • Kwaliteit van de aarde/grond: voor een tuin is het belangrijk dat de grond in goede staat verkeert. Dit betekent dat wij kijken naar de grond en eventueel monsters nemen. Deze worden dan opgestuurd naar een laboratorium, waarna wij de missende voedingsstoffen aan kunnen brengen.

Tuinontwerp & tuinaanleg

Een van de belangrijkste lessen die wij in de afgelopen 20 jaar hebben geleerd is dat een ontwerp nog zo goed kan zijn, maar zodra het werk daadwerkelijk is begonnen en dingen makkelijker worden gevisualiseerd, er nog veel wijzigingen op kunnen treden.

Bij ons staan de wensen van de klant voorop. Daarom zijn wij bereid in goed overleg vrijwel alles in een offerte aan te passen of te wijzigen.