De aanleg van uw Droomtuin verdient Precisie & Aandacht

De eerste stap van het maken uw droomtuin is het ontwerp, maar de belangrijkste stap is natuurlijk de aanleg.

Tijdens het aanleggen komt u er pas echt achter wat de staat is van uw tuin. We kunnen immers niet zien wat er verstopt ligt onder bestaande bestrating, of dat er misschien tijdens de bouw van uw huis een hemelwaterafvoer op een bepaalde plek is geplaatst. Bij Huiskes Hovenier zorgen wij tijdens het aanleggen dat we problemen bespreken met u en dat wij samen tot de juiste oplossing komen. Zo garanderen wij dat u jarenlang plezier heeft van uw tuin.

Precisie bij de aanleg van een tuin

Enkele dingen die we vaak zien bij de aanleg, en waar wij dus veel ervaring mee hebben:

  • Stroomkabels: een stroomkabel/grondkabel die is aangesloten op 230v moet officieel op 60cm diepte liggen.
  • Haaksheid: de huidige trend is om grote tegels te gebruiken. Als in de constructie van uw huis muren niet helemaal haaks zijn kan het zomaar zijn dat u ergens een gat of spleet krijgt terwijl de bestrating perfect recht ligt.
  • Afschot: een goede waterhuishouding is enorm belangrijk. Het op afschot leggen van bestrating voorkomt dat water op plekken ophoopt en wordt afgevoerd naar de gewenste plek.

Een van de belangrijkste lessen die wij in de afgelopen 20 jaar hebben geleerd is dat een ontwerp nog zo goed kan zijn, maar zodra het werk daadwerkelijk is begonnen en dingen makkelijker worden gevisualiseerd, er nog veel wijzigingen op kunnen treden.

Wij zijn vaak in staat om kleine dingen in het ontwerp of de offerte aan te passen. Soms is – in goed overleg – het zelfs mogelijk om grotere dingen aan te passen.


Aanleg goed voorbereiden